Wednesday, 8 January 2020

Saya Pengurus Online ABDR

Teks: Roszila Ibrahim



Assalamualaikum tuan/puan.
Hai, saya  Roszila Ibrahim, Pengurus Online Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR).

Kepakaran saya adalah membantu suri rumah, suri bekerjaya memulakan bisnes secara online dengan menggunakan blog dan fb sebagai medium perkongsian dan juga boleh belajar bisnes secara dropship untuk produk fizikal dan belajar berjualan produk digital ebook dan servis sebagai pengurus online akademi.

Syarat-syaratnya adalah untuk mereka yang benar-benar serius mahu menambah pendapatan, fokus, bersungguh-sungguh, tidak mudah putus asa dan mudah bekerja sendiri.

Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR)
 -Kumpulan sokongan khas untuk suri belajar basic berbisnes online
 -Kumpulan sokongan khas untuk suri belajar menjana pendapatan hanya di rumah
 -Kumpulan sokongan khas untuk suri bekerjaya menjana pendapatan secara sampingan
 -Kumpulan sokongan untuk mereka bergelar wahm
 -Platform untuk belajar berbisnes produk fizikal secara dropship dan produk digital ebook dan  servis.

2 pakej kelas utama yang popular sepanjang tahun ialah:
1. Kelas asas blog dan penulisan
 -Belajar konsisten menulis
 -Belajar menulis mengikut fokus produk
 -Belajar menulis dengan analisa tahu siapa sasaran pembaca
 -Pembaca ini kita tukar kepada pelanggan

2. Kelas asas bisnes online
  -Bina kedai online
  -Borang tempahan
  -Lima label utama
  -Pautan blog dan fanpage
  -Boleh juga menjual produl digital
  -Boleh menjual produk fizikal
  -Produk borong-telekung solat
  -Mahu simpan stok boleh, tidak mahu simpan stok juga boleh

Dari segi yuran pula, yuran kelas adalah berbeza mengikut pakej
-Yuran RM 200 (bonus 4 ebook - ebook belajar blog, ebook super wahm supermom, ebook mula bisnes butik dan ebook 101 idea home based bisnes) yuran adalah mengikut pilihan kelas salah satu di atas jika ambil berasingan
- Yuran rm300, 2kelas serentak. (Bonus 5 ebook - ebook belajar blog, ebook super wahm supermom, ebook mula bisnes butik dan ebook 101 idea home based bisnes, ebook rahsia khidmat pelanggan)& bonus beriklan 2 tahun di soho directory.

  Kelas online sahaja dalam group kelas di fb
  Masa belajar yang sangat fleksibel ikut masa pelajar sendiri. Tiada limit masa ditetapkan
  Nota toturial bergambung lengkap disediakan
 � Dapat bergabung dengan hampir 1000 blogger alumni akademi yg merupakan usahwan online    dan wahm
  Masih boleh ikuti toturial berterusan dalam kelas walaupun sudah selesai tugasan

Jika anda bersedia untuk menggunakan blog sebagai medium pemasaran yang paling efektif, menjadikan blog sebagai medium perkongsian dan blog anda mudah berada di carian google, dan mudah dijejak pembaca, jom sertai KELAS ONLINE BLOG ABDR ini.

Jana pendapatan tanpa perlu keluar rumah. Insya-Allah.

First come, first win!! anda berminat nak join?

Untuk terus mendaftar boleh hubungi saya bagi yang berminat.

Sms/ wsapp/ telegram: 013-2666559

Thursday, 21 September 2017

Selamat Tahun Baru Hijriah

Assalamulaikum

Tanggal 1 Muharram  merupakan detik yang bersejarah buat umat islam. Alhamdulillah, syukur pada Ilahi kerana saya masih diberi kesempatan berkongsi cerita. Entri diblog terakhir adalah september 2015. Sudah 2 tahun lebih entri di blog dibairkan sepi tanpa cerita. Dalam tempoh tersebut pelbagai pekara berlaku dalam keluarga saya. Di antaranya, saya bersalin september 2015 dan penghujung 2016 kami sekeluarga berpindah dari selangor ke kelantan disebabkan suami mendapat tawaran bekerja di sini.

Semenjak berpindah di tempat kelahiran sendiri, sedikit sebanyak ada cabarannya. Kini, saya perlu menghantar anak ke sekolah. Sebelum ni, anak hanya perlu menunggu van depan rumah. Apapun tiada menjadi masalah, memang seronok hidup dengan suasana kampung, tiada lagi berdepan kesesakan jalan raya, selalu boleh berjumpa orang tua dan pastinya sentiasa dapat menikmati makanan kegemaran.

Apapun, salam Maal Hijrah. Semoga perjalanan hidup kita semua di tahun baru akan dipermudahkan, diberkati dan diredhai Allah hendakNYA.

Image result for salam maal hijrah 1439







Thursday, 3 September 2015

Grup Coaching

1.Tarikh: 19 September 2015, Sabtu
Masa    :    9.15am-4pm
Lokasi: Putrajaya.
(Min 6-10 peserta)

2. Tarikh: 10 September 2015, Khamis &
                 16 September 2015, Rabu (Public Holiday)
Masa:        9.30pg - 2.00pm
Sijil dan Refreshment Disediakan
Lokasi: Bandar Tun Hussein Onn, Cheras
(Boleh datang melalui Mines, Serdang atau Lebuhraya Cheras-Kajang)
(kumpulan kecil 4-6 peserta)
Modul:
1. Pengenalan Buku Kira-kira and Perakaunan
2. 10 kesalahan yang biasa dilakukan oleh usahawan
3. How to do record keeping yang betul (Lejar, untung, rugi dan balance sheet)
4. Pengenalan kepada Asas Kos dan Meletakkan Harga pada satu-satu produk.
5. Akaun untung atau Rugi. Syarikat anda UNTUNG atau RUGI????
6. Case Study (bpenyediaan akaun penuh) - hands on task.

Bagi kalian berminat dan ingin tahu lebih lanjut, boleh hubungi saya, Pengurus online ABDR.

Sms/ wsapp/ telegram: 013-2666559

Wednesday, 2 September 2015

Kelas Asas Akaun secara ONLINE


Tarikh: 13 September 2015 &
             20 September 2015.
Masa: 9.30pg - 12.30tgh

Modul 1: Basic book keeping.
Bagaimana merekod buku simpan kira?

Modul 2: Pengenalan kepada asas perniagaan dan fungsinya.
-Mengenal dan belajar kepentingan dokumen.
-Invois, cash, bil, resit, purchase order












Bagi kalian berminat dan ingin tahu lebih lanjut, boleh hubungi saya, Pengurus online ABDR.
Sms/ wsapp/ telegram: 013-2666559

Wednesday, 26 August 2015

JoM Mulakan Bisnes Sampingan

Semoga saranan di bawah dapat  membantu kalian yang masih buntu untuk memulakan bisnes sampingan, walaupun masih berkerja. Ramai daripada kita yang tidak mempunyai banyak masa untuk bersama keluarga, tidak ada wang dan tidak mampu mencapai impian kerana terikat dengan kerjaya masing-masing. Di sini, saya ingin kongsikan sedikit sebanyak cara untuk memulakan pendapatan sampingan.
Persepsi setengah orang yang bekerja yang ingin mulakan perniagaan, mereka mesti :-
1/ Berhenti kerja serta merta untuk bisnes full-time - Ini tidak benar
2/ Mesti mulakan dengan modal duit yang besar - Ini tidak benar
3/ Kena ada kedai fizikal - Ini tidak benar
4/ Kena keluarkan produk sendiri- Ini pun tidak benar
5/ Kena mengadap bisnes 24-jam- Ini pun tidak benar.
Yang benar, adalah:
1/ Jangan berhenti kerja jika baru nak mula berniaga melainkan anda memang kena buang kerja atau anda memang telah mempunyai simpanan yang cukup untuk "survive" kos sara hidup dan komitmen bulanan anda untuk sekurang-kurangnya 6-bulan sehingga 12-bulan.
2/ Teruskan bekerja sambil buat sedikit "research" apakah produk atau perkhidmatan yang orang perlukan samada di pejabat, di media sosial atau di kejiranan anda.
3/ Mulakan bisnes sampingan anda samada dengan memasarkan produk/perkhidmatan orang lain contoh menjadi ejen/pengedar produk/servis orang lain atau dengan menawarkan perkhidmatan menggunakan bakat, pengalaman, ilmu ataupun kelebihan diri anda.
Contoh: Mengajar tuisyen subjek2 yang anda mampu ajar dirumah pada hujung minggu atau perkhidmatan anda ialah menguruskan/menawarkan guru-guru tutor yang anda boleh pasarkan home tuisyen di mana anda tidak perlu mengajar tapi pasarkan perkhidmatan tersebut dan aturkan guru-guru untuk mengajar.
Anda akan letakkan harga yuran/jam atau satu subjek dan bayar sebahagiannya kepada guru tuisyen tersebut. Ini contoh #1. Contoh lain ialah anda mungkin bagus dalam bidang pengurusan akaun dan percukaian, maka anda tawarkan perkhidmatan tersebut kepada usahawan-usahawan kecil yang tidak mampu lagi membayar gaji penuh akauntan dan anda caj kadar perkhidmatan yang tidak membebankan.
Perkhidmatan mengurut tapak kaki, perkhidmatan gubahan bunga, perkhidmatan tempahan kek adalah contoh-contoh perkhidmatan yang anda boleh jadikan perniagaan permulaan tanpa anda perlu tahu buat tapi anda perlu tahu pasarkan produk atau perkhidmatan tersebut. Contoh lain yang bagus ialah memulakan dengan menjadi perunding takaful, perunding kewangan ataupun Real Estate Negotiator. Tapi pastikan ada disediakan latihan yang bagus.
4/ Mulakan bisnes tanpa kedai. Anda bagus mulakan melalui FB, InstaGram, Twitter dan melalui rakan-rakan dengan gunakan WhatsApp atau SMS dan lain-lain. Gunakan teknologi dan media sosial sebagai alat untuk "buat duit" dan bukan tambah dosa atau perkara sia-sia!
5/ Jangan mulakan bisnes dengan meminjam bank apatah lagi jika jumlahnya besar!

(Petikan Dari Dr Azizan Osman)
Semoga saranan diatas dapat  membantu membina kehidupan yang bebas masa serta wang. 


Bagi yang berminat untuk mendapatkan ebook ini, boleh hubungi saya, Pengurus online ABDR.
Sms/ wsapp/ telegram: 013-2666559

Friday, 21 August 2015

Tawaran Istimewa Untuk Pengusaha Homestay Seluruh Malaysia.


Assalamulaikum.
Salam Jumaat
Zulkaedah 6, 1436H
21 Ogos 2015
Saya mencari pengusaha rumah tumpangan/resort/homestay di seluruh Malaysia.

✅ Mahu iklankan homestay tetapi tidak tahu dimana?
✅ Mahu iklankan homestay secara berterusan sepanjang tahun?
Jangan risau, KAMI pasukan pemasaran online surirumah bernaung AKADEMI BEKERJA DI RUMAH (ABDR) mahu membantu ;D

BERIKLAN dengan kami kerana :
Kami ada satu DIREKTORI IKLAN yang menyenaraikan homestay di Malaysia
Kami mempunyai JARINGAN BLOGGER yang akan membantu mempromosikan sepanjang tahun.
Bayaran untuk tapak iklan hanya SEKALI tanpa perlu perbaharuinya lagi.



Bagi kalian berminat dan ingin tahu lebih lanjut, boleh hubungi saya, Pengurus online ABDR.
Sms/ wsapp/ telegram: 013-2666559

(Tawaran ini terhad sehingga tarikh tamat dinyatakan)

Monday, 10 August 2015

Tawaran Istimewa Bulan Ogos

Teks: Roszila Ibrahim

Promosi ebook kembali lagi dengan harga yang sangat istimewa. Dengan hanya berharga RM 50 (Ebook yeay mama sudah resign, ebook 10 langkah bina kedai online versi 1 + bonus ebook 101 idea home based bisnes )


Tip mudah mula bisnes
- Mula bisnes ketika kita masih bekerja, jangan berhenti kerja terus

- Bila agak-agak tak boleh nak handle, sebab pendapatan bisnes dah lebih dari kerja, time tu la baru kita boleh buat keputusan untuk berhenti kerja, dan fokus bisnes sepenuhnya


-  Mula dengan modal yang paling-paling minima. Duit bukan halangan atau modal utama. Modal utama bermula adalah diri kita sendiri. Nak mula buat atau tidak


Bagi yang berminat untuk mendapatkan ebook ini, boleh hubungi saya, Pengurus online ABDR.

Sms/ wsapp/ telegram: 013-2666559