Saturday, 6 December 2014

E-IQRA: Pilihan Alternatif Dalam Belajar Mengaji.

Teks: Roszila Ibrahim

Kepada para ibu bapa, guru-guru, ustaz ustazah, mesti dah familiar  dan tahu tentang penggunaan Iqra dalam pembelajaran mengaji Al-Quran. Iqra yang mengandungi 6 set buku memang sudah lama ada di pasaran. Mana-mana cara pun boleh...insya Allah berkat guru atau ibu bapa yang mengajar anak-anak pasti akan dapat faham dan dapat mengaji Al-Quran sepenuhnya. Ramai orang yang ingin belajar Al-Quran dan memperbaiki bacaan Al-Quran dan tajwid namun selalunya kekangan masa menjadi masalah.

Seiring dengan peredaran  masa, kini  cara alternatif  untuk mempelajari Al-Quran dan mengaji lebih senang dengan E-Iqra. Cara ini bukanlah hanya khusus untuk anak-anak kecil prasekolah, tapi jugak boleh diguna pakai untuk orang dewasa yang baru mula nak mengenal Al-Quran atau para saudara baru kita yang baru memeluk Islam. Cara alternatif boleh manarik  minat yang lebih mendalam untuk belajar mengaji, especially buat anak-anak. Kini kalian boleh mengajar anak kesayangan mengaji, membaca & mengira cara santai di rumah walaupun kalian mempunyai masa terhad bersama anak anda di rumah.

Antara cara alternatif yang popular ialah menggunakan video CD interaktif, boleh dipasang di komputer / laptop. Kanak-kanak leka bermain game di komputer, ibu bapa boleh pasangkan VCD E-IQRA dan Interaktif, warna-warni dan amat menarik.   Dengan dengan set 'E-IQRA BELAJAR QURAN DAN TAJWID INTERAKTIF'.

Set ini mengandungi:
1. 3 CD Interaktif
2. 3 buku/jilid
3. 1 penanda info tajwid

Bagaimana set ini boleh membantu anda?
- Hanya pasangkan CD di komputer atau laptop anda. Anda boleh belajar dimana-mana sahaja Dan pada bila-bila masa.

*Sesuai untuk kegunaan seisi keluarga

*Sistem ini diterbitkan oleh Dewan Bahasa Dan Pustaka hasil usaha ulama terkemuka di Malaysia


Kenapa Ibubapa Perlu Memiliki Set E-Iqra' ini?

1. Satu sistem pembelajaran interaktif yang diterbitkan oleh Dewan Bahasa Dan Pustaka. Hasil usaha gigih 7 orang ulama terkemuka di Malaysia.

2. Pakej mengandungi 3 buku dan 3 VCD interaktif dengan animasi dan sekeping penanda buku info tajwid

3. Menggabungkan sistem pembelajaran iqra' dan tajwid yang dipersembahkan dalam bentuk animasi penuh warna-warni dan dan permainan yang amat menyeronokkan.

4. Kaedah mudah belajar al-Quran terkini, Karya asli pertama di Malaysia

5. Diiktiraf dan diluluskan oleh Lembaga Pengawalan Perlesenan Percetakan Al-Quran Kementerian Keselamatan Dalam Negeri.

6. Menepati kehendak kokurikulum Pendidikan Islam Kementerian Pelajaran Malaysia.

7. Dengan E-Iqra, tiada alasan kenapa anak-anak dan ibubapa tidak boleh belajar dan mempelajari tajwid.

8. Set E-Iqra' ini tidak dijual di mana-mana kedai buku


Hubungi saya untuk memiliki set E-Iqra Belajar Quran Dan Tajwid Interaktif ini sekarang. Sekiranya berminat boleh hubungi saya di email : roszilaibrahim@gmail.com. sms/watsapp : 0132666559.No comments:

Post a Comment