Monday, 11 August 2014

Menjana Pendapatan Dari Rumah

Teks: Roszila Ibrahim

Menjana pendapatan dari rumah atau kerja dari rumah bagaikan sudah menjadi satu trend terkini untuk suri rumah abad ini. ini.  Menjana pendapatan dari rumah adalah perkara yang paling nikmat untuk didengari para suri rumah termasuk diri saya sendiri. Saya pasti ramai wanita terutama ibu-ibu di Malaysia yang mempunyai niat yang sama seperti saya, mahu melihat anak membesar depan mata sendiri dan pada masa yang sama dapat menjana pendapatan untuk keluarga dari rumah.

Sebagai seorang suri rumah, menjana pendapatan melalui kerja di rumah adalah satu pilihan.  Ia bukan kemestian tetapi saya pasti jawapannya adalah ya jika diberi peluang.  Peluang yang ada bagaikan lautan yang penuh dengan hasil yang hanya menunggu untuk diterokai. Tiada yang mustahil pada zaman sekarang kerana suri rumah hari ini tidak senang jika duduk diam dan selalunya membuat pilihan untuk kerja dari rumah. Kini telah menjadi trend terutama golongan wanita yang berpendidikan tinggi mengambil peluang menjana pendapatan dari rumah.

Walaubagaimanapun, menjana pendapatan dari rumah rumah secara online memerlukan usaha dan kerajinan masing-masing. Ini kerana prestasi bisnes online ada pasang surutnya.  Tiada kira apa jua cara tetapi pada abad ini dan dengan bantuan siber, semua akan menjadi nyata. Kini, memang banyak peluang peniagaan atau peluang untuk menjana pendapatan dari rumah. Seperti saya, saya tidak mempunyai kemahiran seperti menjahit atau mengait dan sebagainya. Saya tidak pandai berkata- kata nak jual insurans atau ‘Multi Level marketing’. Apa  yang saya buat, saya telah menyertai Akedemi Bekerja dari Rumah(ABDR).

Secara ringkasnya, bagi sahabat yang masih tertanya-tanya apa itu ABDR. Secara ringkasnya Akedemi Bekerja Dari Rumah ini adalah kumpulan sokongan khususnya para suri yang bekerja dari rumah.. Kami bergabung bersama dengan 780 blog blog peserta, 25 kelas dan 11 guru online yang bededikasi. Beroperasi ABDR adalah 100% secara online dengan menawarkan kelas online untuk menjana pendapatan dari rumah melalui platform blog dan fanpage niaga di Facebook

######################################################
Alhamdulillah, setiap hari kami menerima pendaftaran baru. Pendaftaran masih berlangsung, Kelas dijalankan secara online sahaja. Tak memerlukan kalian berada dalam kelas di tempat khusus. Pilih mana-mana kelas berikut.
1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog, fan page mula bisnes
- produk sendiri
- dropship makanan sunnah
- dropship projek duit raya & selepas raya
- dropship telekung solat
3. kelas beriklan mudah.my
4. Kelas Asas Blog dan Penulisan Kreatif
5. Kelas akaun wahm/soho
6. Kelas penulisan ebook pertama
7. Pendaftaran pengurus online
8. Tempahan blog bisnes/penulisan-3 hari siap
9. Beriklan dengan kami di sinihttp://sohodirectory.blogspot.com/

Jika anda telah bersedia dan ingin ketahui lebih lanjut tentang dropship ABDR bolehlah hubungi saya Roszila 011296057704 ataupun email roszilaibrahim@gmail.com.

No comments:

Post a Comment